Events structures for Formula E: sustainability leads the race

An event that is enjoyed by young and old and meets all ecological requirements. Besides the electric Formula E racing cars going head to head, the event space included a two-storey pit lane, a restaurant, a lounge and a timber roof terrace. The pits were made from the sustainable raw material, too. The underlying idea of striving to maintain a CO2-neutral environmental footprint is perfectly aligned with our core values. 

Project details

Client:
Swiss E-Prix Operations AG
Architecture:
Blumer-Lehmann AG
Project type:
Event construction, Temporary buildings
Construction type:
Wood element construction
Services:
Timber construction
Construction:
2018
Locality:
Zurich, Switzerland
The photograph shows the Formula E construction in Zurich. In the background, you can see the lake and harbour entrance immediately behind the event construction.

Building a temporary pit lane

Two workers secure wooden beams with ropes hanging from a crane during the event construction

A timber construction installed in record time

The photograph shows two construction workers with wooden panels after sunset

Highly synchronised operations at the construction site

The timber event construction served as a pit lane for the 2018 Zurich E-Prix. Visitors and team members can be seen in the foreground. In the background, the racing cars are in the pits.

Pit lane in operation

This website uses cookies

We use cookies to offer you the best possible experience of our website. This includes cookies that are necessary for the running of our website in addition to those used for statistical purposes, additional functions or for displaying personalised content. It is up to you to decide which categories you would like to allow. Please note that the settings you choose may mean that some of the functions of this website will no longer be available to you.